Familjen har tillsammans med nära och kära haft ett bearbetningsmöte för att lufta det som inträffat och försöka se framåt. Foto: Markus Dahlberg/ SVT

Familjen läker efter Bovik-smitningen: ”Änglavakt”

Uppdaterad
Publicerad

På väg hem från valborgsfirandet med sin son blev Helena Lifh påkörd av en smitare i Bovik. Händelsen uppmärksammades i lokalmedierna men polisen har fortfarande ingen misstänkt.

SVT har tidigare pratat med Helena Lifhs make Pelle och dottern Maja som berättade om den otäcka valborgsnatten när mamma Helena blev påkörd.

Nu har det snart gått en vecka sedan händelsen och polisen har fortfarande ingen misstänkt.

– Vi har ingen utpekad misstänkt och ingen frihetsberövad. Vi har en målsägande men ingen gärningsperson, säger Mathias Rutegård, presstalesperson på polisregion Mitt.

Lämnade sjukhuset dagen efter

Maken Pelle Lifh berättar i telefon för SVT att frun och sonen mår relativt bra trots omständigheterna.

– Hon är sängliggande fortfarande i och med att revbenen gått av. Och hon har ju fortfarande ont och svårt att röra sig och att sova. Men det går bättre och bättre, säger Pelle Lifh.

– Hade det smällt två decimeter åt sidan hade hon dött, och även August. Hon hade änglavakt, det hade kunnat gå mycket mycket värre.

Polisen har ingen misstänkt – hur känns det?

– Det är jättetråkigt. Den här personen eller någon som vet något borde träda fram så att det inte händer igen – eller något ännu värre.

– Det är en enslig väg, det finns inga lysen, inga kameror. Man blir ju så beroende av vittnen, säger han.

”Personen behöver få hjälp”

Familjen har tillsammans med nära och kära haft ett bearbetningsmöte där alla tankar och känslor lades upp på bordet. Nu försöker de se framåt.

– För personens skull så behöver de ju få hjälp. Om det är alkohol- eller drograttfylla eller någonting annat. Vederbörande måste må ganska dåligt själv efter en sån här sak också och vi vill ju förhindra att någon annan familj råkar ut för detta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varning för obehagliga bilder. Här kördes Helena Lifh på av en smitare. Hör dottern Maja och maken Pelle om den dramatiska natten och deras hopp om att hitta gärningsmannen. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.