En allvarligt skadad man hittades i en matbutik i Bollnäs på onsdagsmorgonen. Foto: SVT Design

Skadade mannen i matbutiken har avlidit – polisen utreder misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

Personal på en matbutik i Bollnäs hittade på onsdagsmorgonen en allvarligt skadad man i lokalen. Under dagen avled mannen på sjukhus, och polisen utreder händelsen som mord alternativt dråp.

Den skadade mannen hittades vid 08-tiden på onsdagsmorgonen och fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen uppger att omständigheterna är oklara. Vid 9.30-tiden meddelade polisen att man inlett en förundersökning om misstänkt försök till mord eller dråp då brott ej kan uteslutas. Matbutiken är avspärrad.

Vid 11.30 meddelade polisen att mannen har avlidit till följd av sina skador. Förundersökningen gäller därmed mord alternativt dråp. Butiken är fortsatt avspärrad.

Kommenterar inte skadorna

– Tekniker är på väg och ska undersöka platsen, det kommer att ta sin tid. När vi är klara är det upp till butiken om den ska öppnas i dag igen, säger Pelle Nellberg.

– Just nu håller vi förhör, personalen tas om hand, vittnen i butiken hörs, säger Pelle Nellberg vid polisens regionledningscentral.

Vilka skador hade mannen?

– Vi kommenterar inte skadorna och hur han har fått dem just nu med tanke på att förundersökningen just har inletts, säger Pelle Nellberg.

Vet ni hur mannen har hamnat i butiken?

– Det är oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.