Jarmo Halttu är svag för gammalt skrot, just nu är det främst rostiga amerikanska bilar och bensinmacksdelar från 30-talet som gäller. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Amerikansk bensinmack från 30-talet mitt i Hofors

Publicerad

Om du vill besöka trettiotalets Amerika behöver du inte åka långt, det räcker faktiskt att ta sig till Hofors. Där bor nämligen Jarmo Halttu som ägnar all sin fria tid åt att bygga upp tidsenliga bensinmackar från förr.

För snart tjugo år sedan köpte Jarmo Halttu tomten i Hofors och byggde då upp en gammal Gulf-mack . Sedan dess har han bytt ut grejerna i omgångar och låtit tre andra bensinmackar pryda gården. Den sista, i alla fall som Jarmo säger just nu, var en av de vanligaste mackarna i trettiotalets amerika – Texaco.

–Ju rostigare desto bättre, säger han.

I tre somrar har Jorma Halttu bjudit in till nostalgiträffar varje onsdagskväll dit alla är välkomna att göra en tidsresa.

–Det är det som är roligt, att träffa folk som kanske har minnen eller historier att berätta om sakerna.

Följ med på tidsresan i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer