Här berättar André Myhrer om hans sista säsong och framtid Foto: Cissi Eriksson Granér/SVT

André Myhrer: ”Jag kommer att fortsätta tävla”

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer har vunnit åtta världscupsegrar och deltagit i fyra OS, senast i Peyongchang i fjol där han tog guldmedalj. Nu närmar sig slutet på den alpina karriären och 36-åringen har bestämt sig för att fortsätta en säsong till, för att ta chansen att kamma hem tio världscupsegrar, och avsluta starkt.

– Jag vill kunna avsluta på ett bättre sätt än vad jag gjorde den här säsongen, säger André Myhrer.

Motivationen till att fortsätta tävla har hämtats genom att hänga upp den sista säsongen på att vinna två ytterligare världscuper, där den sista är i italienska Cortina d'Ampezzo.

– Att hitta drivkraft har varit en tuff del, de här tio segrarna har varit det som fått mig att trilla över kanten. Jag kommer att fortsätta tävla och det här kommer att vara mitt sista försök, säger André Myhrer.

Nya guldmedaljer i sikte

Kroppen, uppger André Myhrer är frisk i dagsläget, ryggen känns stark och åldern är bara en siffra. Det som spökat medan han funderat på framtiden har varit den gångna säsongen.

– Nånstans har det ändå inte gått som jag velat det här året. Det har varit tufft resultatmässigt och det har inte känts roligt att avsluta på det sättet, utan jag skulle vilja avsluta på ett bättre sätt, och det ser jag fram emot, säger han.

Hör André Myhrer berätta om hans sista säsong i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.