Myhrer körde ur i världscupavslutningen – osäker på framtiden

Publicerad

André Myhrers säsong fick ett tungt slut i Soldeu. Svensken körde ur redan i första åket, det kan ha varit hans sista tävling i karriären.
–Jag har inte bestämt mig än, jag är öppen för en fortsättning, men det skulle kunna vara mitt sista race, säger han till SVT Sport.

André Myhrer inledde säsongen med en pallplats i Levi. Inför säsongsavslutningen i Soldeu hade han förhoppningar om att avsluta på samma sätt. Men det blev inte så. Myhrers säsong tog slut mitt i backen när han körde ur och det hördes när han skrek ut sin frustration.

– Det kändes bra i åkningen. Det var tufft, det studsade rätt bra i branten där. Det var svårt att hantera underlaget.

Vad säger du om säsongen?

– Jag tar med mig det som varit positivt, två pallplatser och VM även om det inte gick bra. Annars har det varit en tung säsong, jag har inte fått ut allt jag kan.

”Får se om vi hittar någon lösning”

Myhrer hade annars gjort en bra start på loppet och var bara sju hundradelar från ledningen när han körde ur. Svensken har tidigare sagt att han är osäker på framtiden, men han har ännu inte tagit något beslut.

– Jag har inte bestämt mig än. Jag är öppen för en fortsättning, men det skulle kunna ha varit mitt sista race. Vi får se om vi hittar någon bra lösning för mig och min framtid. Lösningen finns nog där men frågan är om jag orkar med ett år till och det måste jag fundera på med familj och annat, säger han.

Noel Clement leder slalomtävlingen efter första åket före Ramon Zenhaeusern och Daniel Yule. Ingen annan svensk än Myhrer deltar i tävlingen.

Här åker Myhrer ur

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer