Bilarna som brann under natten mot tisdag. Foto: SVT/Markus Dahlberg

Ännu en anlagd bilbrand i Ljusdal – nittonde bilen sedan i maj

Uppdaterad
Publicerad

För tredje natten i rad så har bilar brunnit i Ljusdal. Återigen var det kommunens tjänstebilar som brann. Totalt har nu 19 bilar förstörts eller skadats i bränder i samma område i Ljusdal sedan i maj. 

Under natten mot tisdag inkom ett larm till SOS om att två bilar stod i lågor på Doktorsgatan i Ljusdal, i närheten av sjukhuset. Räddningstjänst och polis kallades till platsen och väl där kunde man konstatera att det brann rejält. 

Polisen misstänker att branden var anlagd och platsen är avspärrad för en teknisk undersökning. Totalt är det nu 19 bilar som brunnit i ungefär samma område i Ljusdal på enbart några månader, fördelat på nio tillfällen. De två som brann under natten mot tisdag och de fyra i måndags var alla tjänstebilar tillhörande kommunen, närmare bestämt hemtjänstbilar.

Bilbränderna i Ljusdal

”Är oroväckande”

– Det är oroväckande det här. Man har antänt någon form av vätska under bilarna som det verkar, säger Peter Nystedt, insatsledare vid Ljusdals räddningstjänst.

Två bilar som brinner i Ljusdal. Foto: Räddningstjänsten Ljusdal

Polisen undersöker just nu om man kan finna något konkret samband mellan bränderna. Ingen person är gripen för nattens bränder.

– Vi letar och vi vill gärna ha in iakttagelser från allmänheten, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen.

Bilbränderna i Ljusdal

Verkstadsskolevägen, 3 bilar, 9 maj 

Svartsjövägen, 1 bil, 9 juli 

Doktorsgatan, 1 bil och skador på en annan, 3 augusti 

Verkstadsskolevägen, 2 bilar, 13 september

Verkstadsskolevägen, 2 bilar, slutet av september

Verkstadsskolevägen, 1 bil två gånger, 17 september

Lilla Järnvägsgatan, 1 bil, 4 oktober

Doktorsgatan 4 bilar, 5 oktober

Doktorsgatan, 2 bilar, 6 oktober

Källa: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränderna i Ljusdal

Mer i ämnet