Apoteksrånaren får fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den man som med kniv hotade personalen och rånade ett apotek i Hudiksvall döms till fängelse.

Det var efter lunch den 26 december 2016 som apoteket Fyren på Storgatan i Hudiksvall utsattes för ett rån där en person tilltvingade sig narkotikaklassade läkemedel. Bland annat ett paket Fentanylplåster och två paket Dolcontin till ett sammanlagt värde av 773 kr.

Personalen som hotades med en morakniv chockades svårt. Han höll bland annat ett fast tag om en av de anställda samtidigt som han höll kniven mot dennes kropp och tvingade till sig de narkotiska preparaten.

Kom in självmant till polis

Samma dag gjorde polisen en husrannsakan på den camping som mannen då bodde på och fann där tomma Fentanylförpackningar. Han greps av polis den 5 januari 2017 efter att självmant ha kommit in till polisstationen i Bollnäs. Mannen som erkänner brottet döms nu till fängelse i ett år och nio månader. Han ska också sammanlagt betala 34 400 i skadestånd till personalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.