Tim Cook, Apples vd, twittrade från Hälsingeskogarna.

Apples vd på besök i Iggesund

Uppdaterad
Publicerad

Apples vd Tim Cook har twittrat att han befinner sig i Iggesund. Enligt Dagens industri handlar det om ett affärsbesök vid kartongfabriken på orten.

Enligt Dagens industri vajade en amerikansk flagga utanför Iggesunds bruk i dag när teknikjätten Apples vd Tim Cook kom på besök. Enligt tidningen har Holmen i mer än tio år haft en topphemlig affär med den amerikanska teknikjätten.

– Vi har varit leverantör till Apple sedan 2005, bekräftar Staffan Sjöberg, informationschef vid Iggesunds Paperboard till SVT Nyheter Gävleborg.

Amerikanska flaggan vajade utanför Iggesunds bruk när Apple´s vd Tim Cook var på besök under torsdagen Foto: SVT/Markus Dahlberg

Skogspromenad

Fabriken i Iggesund tillverkar kartong till Apples populära surfplattor och vid besöket fick vd:n själv se produktionen.

– Vi tog ut honom i skogen och visade en snabb bild av svenskt skogsbruk, säger Staffan Sjöberg.

Vad tyckte han om er skog då?

– Han hade aldrig varit i Sverige förr och utifrån vad han skrev på Twitter så bör ju det betyda att han var imponerad.

”Breathtaking forests”

På sitt twitter-konto skriver Tim Cook själv om besöket: ”A visit to the breathtaking forests of northern Sweden.”

Besöket i Iggesund gick snabbt och var ett stopp i en turné som Tim Cook just nu gör runt om i världen för att besöka olika leverantörer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.