Arizona Chemical-rättegången

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen så fortsatte rättegången mot Arizon Chemical, företaget som anklagas för miljöbrott och krävs på 5,5 miljoner kronor i böter för det stora utsläppet av råtallolja i Sandarne 2011.

Rättegången mot Arizona Chemical har startat i Hudiksvalls tingsrätt. Åklagare i målet är Christer B Jarlås och på försvarssidan sitter bolagets nuvarande VD Patrik Jakobsson och försvarsadvokat Mikael Berglund.

Igår började rättegången mot Arizona Chemical. Företaget är åtalade för miljöbrott efter att en oljecistern läckte och 800.000 liter råtallolja rann ut i havet.

Första rättegångsdagen av fyra inleddes strax innan 10 på tisdagen med sakframställan från åklagaren.

Arizona Chemical kom att hålla sin sakframställan under tisdagseftermiddagen och flera boenden i Söderhamns skärgård hade kallats som vittnen.

Arizona Chemical har tidigare varit i rätten för ett utsläpp av råtallolja i Söderhamn 2008. Då rann 300 liter råtallolja ut i havet. Tingsrätten dömde bolaget till att betala en företagsbot på 60.000 kronor för miljöbrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Oljeutsläpp i Söderhamn

Mer i ämnet