Foto: arkivbild

Arizona Chemical-rättegången igång

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot Arizona Chemical har startat i Hudiksvalls tingsrätt. Åklagare i målet är Christer B Jarlås och på försvarssidan sitter bolagets nuvarande VD Patrik Jakobsson och försvarsadvokat Mikael Berglund.

Idag börjar rättegången mot Arizona Chemical. Företaget är åtalade för miljöbrott efter att en oljecistern läckte och 800.000 liter råtallolja rann ut i havet.

Första rättegångsdagen av fyra inleddes strax innan 10 på tisdagen med sakframställan från åklagaren som är tänkt att hålla på fram till lunch.

Efter lunch kommer Arizona Chemical att hålla sin sakframställan och under eftermiddagen kommer flera boenden i Söderhamns skärgård att kallas som vittnen.

Arizona Chemical har tidigare varit i rätten för ett utsläpp av råtallolja i Söderhamn 2008. Då rann 300 liter råtallolja ut i havet. Tingsrätten dömde bolaget till att betala en företagsbot på 60.000 kronor för miljöbrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Oljeutsläpp i Söderhamn

Mer i ämnet