Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var stor uppslutning vid Möljen i Hudiksvall för att manifestera mot mäns våld mot kvinnor under söndagen. Foto: Arvid Jansson/SVT

Efter hovrättens dom gällande Forsamordet – manifestation mot mäns våld mot kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags ändrade hovrätten straffet för den man i 50-årsåldern som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord på sin sambo Jeanette i Forsa. Under söndagen hölls en manifestation mot domen och mäns våld mot kvinnor i Hudiksvall.

Det var i juli 2021 som Jeanette Bergström hittades död i sitt hem efter att ett hänsynslöst våld riktats mot henne. Jeanettes sambo greps och dömdes för mord i tingsrätten.

Hovrätten menar däremot att hon kan ha dött av läkemedelsförgiftning och ändrar domen till synnerligen grov misshandel och sju års fängelse.

Möljen i Hudiksvall var fylld av människor under söndagen för att manifestera mot hovrättens ändrade dom.

– Det är fruktansvärt. Det känns som en kvinnas liv inte är värt någonting, säger besökaren Anna Maria Löfgren.

Dottern: ”Han är fri om några år”

En av talarna vid manifestationen var Jeanettes dotter Nathalie som var tagen över det stora engagemanget.

– Min mamma är död men han går fri om några år. Det är fel. Jag tror att det engagerar många, för att det belyser ett stort samhällsproblem som vi måste komma åt för att inte fler kvinnor ska dö, säger Nathalie Bergström.

Hör röster från manifestationen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.