Bedragare lurade butik i Gävle på telefoner för 200 000 kronor

Publicerad

En Gävlebo lyckades bedra en butik i Gävle och fick ut ett tjugotal mobiltelefoner utan att betala för dem. Nu döms både han och butikschefen, och en anställd har fått sparken.

Vid fem tillfällen fick Gävlebon ut sammanlagt 19 mobiltelefoner till ett värde av drygt 200 000 kronor från butiken i Gävle.

Bedragaren, som hade ett förhållande med butikschefen, fick en butiksmedarbetare att lämna ut telefonerna. Bedragaren påstod att telefonerna skulle levereras till en köpare och att han skulle återkomma med ett påskrivet köpeavtal.

Telefonerna fanns i bostaden

Bedragaren kom dock aldrig tillbaka med något avtal. Enligt domen fanns flera av telefonerna och de osignerade avtalen hemma i bedragarens bostad.

Bedragaren, en man i 35-årsåldern, döms till villkorlig dom och 80 dagsböter om sammanlagt 33 600 kronor för fem fall av bedrägeri. Han ska även betala skadestånd på drygt 200 000 kronor till butiken.

Både medarbetaren och butikschefen har sparkats av företaget som driver butiken, med anledning av att de frångått rutinerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.