Såhär såg hoverboarden ut efter att den brann i Söderhamn igår. Foto: Daniel Sjöholm

Berömmer tonåringar efter att hoverboard börjat brinna

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Söderhamn fick under kvällen åka till en villa efter larm om en brand. Enligt uppgift hade en hoverboard börjat brinna men när man kom fram till platsen hade två ungdomar lyckats släcka det mesta av branden.

Strax innan klockan 19 fick SOS in ett larm om en brand i en villa i Buberg i Söderhamn. Enligt larmet var det en hoverboard som börjat brinna i hallen. Branden tros ha startat när hoverboarden stått under laddning men när räddningstjänsten kom fram till villan skulle det dock visa sig att det mesta av släckningsarbetet redan var gjort.

LÄS MER: Deras hoverboard fattade eld

– Två yngre killar hade hört en puff från hallen och såg lågor komma upp från den här hoverboarden. De lånade en släckare av grannen och när vi kom var det bara en mindre brand. Det var ett rådigt ingripande av pojkarna, säger Per Ove Johansson, insatsledare vid räddningstjänsten i Söderhamn.

Ytterligare en hoverboard-brand

Branden Söderhamn var däremot inte den enda som orsakats av en hoverboard under lördagen. I Sätra exploderade nämligen en hoverboard under laddning när den stod i en bod i närheten av ett intilliggande hus.

Lyckligtvis kunde husägarna själva släcka branden innan den hann sprida sig och räddningstjänsten behövde endast göra en kontroll innan man åkte tillbaka till stationen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.