Bilar krockade i Delsbo – sex personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Vid 19-tiden inträffade en trafikolycka, när två bilar krockade, på riksväg 84 i Delsbo i Hudiksvalls kommun. Sex personer har förts till sjukhus och enligt räddningstjänstpersonal på plats är tre av dem allvarligt skadade.

– De ska alla vara i 18-årsåldern, säger polisens RLC-befäl Temo Allenbäck på ledningscentralen i polisregion mitt.

I en av bilarna färdades fem unga vuxna. Enligt räddningstjänsten påbörjade föraren i den bilen en omkörning men ångrade sig. När den skulle falla tillbaka fick den sladd och krockade med en mötande bil.

Den mötande bilen framfördes av en man i 50-årsåldern. Han ska ha klarat sig med lindriga skador och själv kunnat ta sig ur sitt fordon.

Fick klippas loss

Bilen med ungdomarna snurrade runt och åkte ner i diket. Minst två personer fick räddningstjänsten klippa ut ur bilen. Enligt Jan Henriksson, styrkeledare på räddningstjänsten i Delsbo som pratat med Expressen, ska tre av ungdomarna som satt i baksätet ha varit obältade och fått svåra skador.

Alla inblandade har förts still sjukhus.

– Totalt är sex personer förda till sjukhus och tre av dem är allvarligt skadade. Ungdomarna ska vara i samma ålder, runt 18-årsåldern, säger Temo Allenbäck på polisen.

Ingen är misstänkt för brott

Eftersom olyckan var allvarlig har polisen startat en utredning om vårdslöshet i trafiken samt vållande till kroppsskada. Enligt Temo Allenbäck finns ingen misstanke om rattfylla.

– Ingen person är misstänkt för brott men vi har starta en utredning för att kunna beslagta bilen och göra en teknisk undersökning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer