Än är det oklart när biografen i Gävle kan öppna upp igen, men biografchef Göran Stenfelt hoppas kunna öppna upp till jul. Foto: Neda Ameli/SVT och Privat

Biosalongen i Gävle tvingas hålla fortsatt stängt efter skyfallen

Uppdaterad
Publicerad

Andra biografer runt om i landet kunde äntligen öppna efter att ha haft pandemistängt. Men premiären blev kortvarig för biografen i Gävle som nu håller stängt efter att ha drabbats av översvämning efter augustis historiska skyfall över Gävleomårdet.

I somras öppnade salongen i Gävle upp utifrån de nya restriktionerna. Det man då inte visste då var att man efter några veckor skulle få stänga ned igen. Men denna gång på grund av de skador som augustis skyfall medförde.

– Det är förfärligt faktiskt. Jag älskar mitt jobb och mitt jobb är att driva en biograf och visa film för våra gäster. Och det har vi inte fått göra fullt ut på länge. När vi äntligen skulle få göra det då händer det här, säger Göran Stenfelt, biografchef i Gävle.

”Vågar inte svara på när”

Just nu pågår ett väldig omfattade arbeta för att kunna öppna upp biografen igen. Men när det blir är oklart.

– Det finns en förhoppning om att vi ska kunna öppna upp till jul, men det är ju bara en förhoppning, säger Göran Stenfelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.