Boende i Gamla Gefle: ”Oerhört viktigt att det blir rätt”

Uppdaterad
Publicerad

Närmaste granne med det nya kulturhuset blir de 85 hushållen i Gamla Gefle. Där oroas man över hur det blir under byggtiden och förvånas över att de inte fick se några ritningar förrän under fredagen

De boende i Gamla Gefle är i grunden positiva till det nya kulturhuset, men är ändå lite förvånade över att det inte fått tagit del av hur det faktiskt ska se ut förrän under fredagen. Trots att de har blivit ombedda att komma in med sina åsikter.

– Den nuvarande byggnaden är uttjänt, men det får inte bli något populistiskt som inte harmonierar med området, säger Bo Rossander, ordförande i Gillet Gamla Gefle.

Nya kulturhuset i Gävle

Gunnar Lidfeldt, som också bor i Gamla Gefle, var tidigare Gävles stadsarkitekt.

– Det är viktigt att det är en representativ och värdig byggnad som går till Gävlebornas hjärta. Och den här byggnaden kommer säkert att stå i flera hundra år, tänk på till exempel rådhuset, det är en värdig byggnad, säger Gunnar Lidfeldt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya kulturhuset i Gävle

Mer i ämnet