Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I lördags skadades två barn med någon form av luftvapen eller slangbella på en lekplats. Hör vad Sylvie Kwete känner om att bo på Nya Bruket efter händelsen. Foto: Lina Abusagr/SVT

Boende på Nya Bruket efter att två barn skadades: ”Vad som helst kan hända när som helst”

Publicerad

I lördags skadades två barn med någon form av luftvapen eller slangbella på en lekplats i Sandviken. När SVT träffar boende på Nya Bruket vittnar de om en stadsdel i förfall där barn inte kan leka utan sällskap av vuxna.

– Vad som helst kan hända, säger Sylvie Kwete, boende på Nya Bruket.

Det var vid 20.30-tiden på lördagskvällen när två barn, en tvååring och en tioåring, skadades – troligtvis med någon form av luftvapen eller slangbella.

Sylvie Kwete berättar att hon ska försöka lämna stadsdelen med sina barn så fort hon får en ny lägenhet.

Kjell Hasselgren, 83 år, tycker att området är hemskt och skulle även han gärna flytta om det inte vore för att åldern sätter stopp för de tankarna.

– Går jag ut med hunden på kvällen för att rasta hunden så måste jag se mig för, säger Kjell.

Två män i 30-årsåldern anhölls för dådet vid lekplatsen men släpptes senare. Åklagare Pernilla Nilsson låter meddela att hon inte uttalar sig i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.