Arkivbild: Bollnäs i en match mot Frillesås före jul. Foto: Bildbyrån

Bollnäs, SAIK och Broberg beviljas elitlicens

Uppdaterad
Publicerad

Vid licensnämndens senaste möte togs ett beslut om elitlicens för de klubbar som varit under uppföljning. Beslutet innebär att de klubbar från Gävleborg som inte hade klart med elitlicens nu har beviljats sådan. Det handlar om Bollnäs, Broberg/Söderhamn och Sandvikens AIK i elitserien och Ljusdals BK i bandyallsvenskan.

Anledningen till att de fyra bandyföreningarna från länet tidigare inte fick klart med elitlicensen i oktober var ett negativt eget kapital. Bandyförbundet skriver på sin hemsida att coronapandemin har påverkat arbetet med granskning och bedömning av föreningarna som var berörda.

Eftersom även Västerås SK klarat granskningen innebär det att alla elitserielag beviljats elitlicens för säsongen 2021/22. Däremot har de allsvenska föreningarna UNIK, Tillberga IK och IFK Kungälv inte beviljats licensen.

– Vi är jätteglada men står inför en minst lika tuff säsong ekonomiskt, säger Bollnäs som är den av länets föreningar som har haft det största underskottet.

Hör Bollnäs bandys ordförande kommentera beslutet i klippet

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.