En man i 20-årsåldern döms för våldtäkt mot barn. Foto: SVT

Bollnäsbo döms för våldtäkt mot barn – ringde själv 114 14

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern hemmahörande i Bollnäs döms nu till två års fängelse av Falu tingsrätt för våldtäkt mot barn. Han har bland annat själv bett målsäganden att skriva till honom att hon var 18 år.

Enligt flickan själv ska hon och mannen ha träffats en gång innan tillfället de hade sex i november 2020. Flickan har enligt tingsrätten då gjort det klart för mannen att hon var yngre än 15 år, men samlaget skedde ändå.

Ringde själv 114 14

Innan de hade sex bad mannen henne att skriva på snapchat att hon var 18 år eftersom hans kompisar brukade gå in där och titta. Efteråt fick han dock ett sms med påpekandet att han haft sex med en person yngre än 15 år och ringde därefter ett telefonsamtal till 114 14. Han frågade då om det var brottsligt att ha samlag med en så ung person.

Mannen erkänner att han haft samlag med flickan men nekar till att han känt till flickans ålder. Falu tingsrätt bedömer dock att han kände till det och dömer honom för våldtäkt mot barn med påföljden två års fängelse. Han ska även betala 115 000 kronor i skadestånd plus ränta. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.