De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Gävleborg stigit med 6,2 procent, medan villapriserna ökat med 1,5 procent under samma period. Foto: TT/Tomas Oneborg

Bostadspriserna stiger i länet – mest för bostadsrätter

Publicerad

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Gävleborg stigit med 6,2 procent, medan villapriserna ökat med 1,5 procent under samma period.

Priserna på riksnivå är fortsatt stabila. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– I flera delar av landet finns det ett ovanligt stort bostadsutbud eftersom det tar längre tid än vanligt att få bostaden såld. Efterfrågan är svagare som ett resultat av amorteringskrav, tidigare prisfall och bankernas krav på försäljningar innan köp, säger Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

På årsbasis har Gävleborgs bostadsrättspriser stigit med 0,4 procent medan villapriserna har stigit med 4,2 procent.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.