Boulongerbadet i Gävle Foto: SVT/Arkiv

Boulongerbadet prisas av trädgårdsmästare

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare har utsett Gävle kommun, Samhällsbyggnad Gävle till kommunpristagare 2016. Kommunen får priset för sitt arbete med Boulognerbadet, som invigdes förra sommaren.

– Det är roligt att arbetet med utveckling av våra centrala stadsrum uppmärksammas. Boulognern är en stadspark med stolta traditioner, men som ständigt måste förnyas. Målet med det nya badet har varit att utveckla parken för nya önskemål och behov, säger Elisabet Jonsson, förvaltningschef på Samhällsbyggnad Gävle i ett pressmeddelande.

– Badet och den tillhörande aktivitetsparken har blivit väldigt populärt bland gävleborna, särskilt ungdomar. Det är modernt och mysigt och tanken har hela tiden varit att det ska vara lättillgängligt för alla Gävlebor, säger Anna- Karin Gävert, landskapsarkitekt på Gävle kommun.

Innovativa projekt premieras

Stadsträdgårdsmästarnas pris delas ut till en organisation eller person som under året genomfört eller utvecklat ett intressant eller innovativt projekt eller idé. Priset, i form av ära och diplom, delas ut i samband med den Sveriges Stadsträdgårdsmästares årliga kongress i Katrineholm den 24-26 augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.