Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Andreas Björklund

Ladugård i Ockelbo totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter kl. 19 på söndagen kom ett larm om en brand i en ladugård i Ockelbo. Ett bostadshus befinner sig inom 20 meter från branden, och det fanns initialt en oro för att branden skulle spridas dit. Något som kunde förhindras.

– Räddningstjänsten meddelande klockan 19:44 att de kommer låta byggnaden brinna upp, säger Gunilla Jensen vid SOS alarm.

Ingen person har kommit till skada vid branden i ladugården, som inte heller huserade några djur.

– Vi fick in ett larm om en brand där en ladugård var övertänd innan vi kom till platsen. Det är nu frågan om en passiv insats där vi ser till att branden inte sprider sig, vilket det i nuläget inte finns någon risk för, säger Stefan Fröbom larmbefäl vid Gästrike räddningstjänst.

Kan ha orsakats av blixten

En arbetshypotes är att branden kan ha orsakats av ett blixtnedslag.

– Vi har fått till oss att åskan har gått i området någon timme tidigare och att en smäll hörts, men detta är inget som vi kan bekräfta i nuläget, säger Stefan Fröbom.

Räddningstjänst lämnar under morgonen

Brandmän fanns kvar vid ladugården under natten mot måndagen.

– Avsikten är att låta ägaren sköta vidare efterbevakning och att vi ska kunna lämna med våra resurser under morgonen. Det kommer att pyra och ryka från den här platsen ett tag framöver, säger Emil Berggren, larmbefäl vid räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.