Brand på äldreboende – fyra personer förda till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer fick föras till sjukhus – en kvinna allvarligt skadad.

SOS larmades strax efter klockan 0.30 natten till måndagen. När räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera rökutveckling i byggnaden och att boende fanns kvar innomhus. Personalen ska inte ha haft möjlighet att rädda dem på grund av den kraftiga röken. Branden ska ha startat på äldreboendets övre plan.

Räddningstjänsten kunde rädda en person i lägenheten och även en som befann sig i en intilliggande lägenhet. De fördes till sjukhus och kvinnan som bodde i lägenheten där branden startade ska enligt vakthavande befäl hos Gävleborgspolisen vara allvarligt men inte livshotande skadad. Två personer som jobbade på boendet fick också föras till sjukhus efter att ha andats in rök.

Vid 01.15-tiden var branden släckt och räddningstjänsten arbetar med att få bort röken ur huset. Läget beskrivs som lugnt. Representanter från Hofors kommun finns på plats. Äldreboendet behövde inte evakueras.

Det är oklart vad som orsakat branden. En förundersökning är inledd och lägenheten där branden startade är avspärrad i väntan på en brandteknisk undersökning som kommer genomföras senare idag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.