På bilden syns en bil som brann i Burlöv 2016. Natten till onsdag blev en bil totalförstörd i en brand i Gävle. Foto: Johan Nilsson/TT

Bilbrand i Gävle i natt

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har hundratals bilar brunnit i Sverige. Natten till onsdagen brann det även i Gävle.

Runt 3-tiden på onsdagsmorgonen brann en bil häftigt vid Teknikparken i Gävle. Bilen blev totalt utbränd, enligt polisen. Räddningstjänsten kom till platsen och brandorsaken är fortfarande okänd. Polisen i Gävleborg kopplar inte samman den här branden med de många bilbränderna i Västsverige.

– Vi ser inga sådana kopplingar. Bilbränder sker lite då och då i Gävle, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Polisen region mitt.

Utomhusbrand i Sörfjärden

Under natten brann det också i Sörfjärden i Nordanstigs kommun. Strax före midnatt ryckte räddningstjänsten ut efter ett larm om en brand utomhus. Det visade sig brinna på en mindre markyta som omfattade några meter och branden kunde snabbt släckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.