Brevlådor för direkt inlämning av deklarationer har nu satts upp på tre platser i länet Foto: TT och SVT

Brevlådor för pappersdeklarationer har öppnats

Publicerad

Under tisdagen öppnade Skatteverket tillfälliga brevlådor på ett sextiotal platser i landet, för att underlätta för personer som vill lämna deklaration på papper. Bland annat på tre orter i Gävleborg.

– Nästan 90 procent av alla privatpersoner deklarerar digitalt och bland dem som deklarerar på papper är det ungefär 80 procent som postar sin deklaration. Men vi vill göra det enklare även för dem som vill komma direkt till oss. Därför öppnar vi tillfälligt brevlådor på ett antal kontor de sista veckorna, säger Hanna Öberg, skattehandläggare i Gävle.

Lämna in deklarationen på servicekontor

Det går också bra att skicka pappersdeklarationen med post eller lämna in den på ett servicekontor under öppettid. Många servicekontor utökar öppettiderna de sista dagarna.

Alla servicekontor i Gävleborg – Bollnäs, Gävle, Hudiksvall, Ljusdal, Sandviken och Söderhamn – tar emot deklarationer när kontoren är öppna. Alla detaljer om brevlådor och öppettider på alla kontor finns på www.skatteverket.se/pappersdeklaration.

Digital deklaration är säkrast

Säkrast och snabbast är att deklarera digitalt, vilket närmare 90 procent av privatpersonerna gör, genom att ringa, sms:a, använda appen eller e-tjänsten.

– Det blir väsentligt färre fel i digitala deklarationer. Många uppskattar också att de får kvittens direkt på att deklarationen lämnats in, säger Hanna Öberg.

Här finns brevlådor för inlämning deklarationer

Gävle –               Skomakaregatan 1

Hudiksvall –         Västra Tullgatan 8

Söderhamn –      Nygatan 3

Här går det att lämna deklarationen dygnet runt, mellan den 16 april och 2 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.