Brinnande husbil utanför Los – vägen avstängd under släckningsarbetet

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 18-tiden på onsdagskvällen larmades räddningstjänst om en brinnande buss vid Los, utanför Ljusdal. Det som larmades som en buss visade sig vara en övertänd husbil.

Husbilen började brinna mellan Björnåberg och Mysingsborg på väg 310 och enligt Trafikverket har det mycket stor påverkan på trafiken. Vägen ska vara avstängd under släckningsarbetet. En preliminär sluttid på 20.30 är utsatt av Trafikverket.

En annan trafikant ska enligt räddningstjänsten ha sett att det slog gnistor under fordonet.

– Sedan ska det ha börjat ryka och brinna mer och mer. När vi kom till platsen såg vi att den var övertänd, säger Emil Berggren, larmbefäl på räddningstjänsten.

Släckningsarbetet pågick under kvällen och är avslutat. Framkomligheten på vägen påverkas preliminärt fram till 21.30, i samband med att fordonet ska bärgas.

Det finns i nuläget inga uppgifter om någon skadad och ingen ambulans har tillkallats. Polisen misstänker inte heller något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.