Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Bromanrektor efter vapenfilmningen: ”Utökat samarbete med polis och socialtjänst”

Publicerad

För ett halvår sedan uppmärksammade SVT Gävleborg hur en elev på Bromangymnasiet hade filmat sig själv poserandes med ett vapen som kan kopplas till flera uppmärksammade skjutningar i kriminella miljöer. SVT har pratat med en av rektorerna om hur skolan påverkats av det inträffade. 

– Så klart blev vi chockade när vi insåg att en elev hade filmats här på skolan, säger Kristina Nylin. Hon menar att händelsen lett till att samarbetet med polis och socialtjänst blivit än viktigare. Hon säger att det som hänt inneburit en större vaksamhet och lyfter också fram vikten av relationer och att se varandra.

– Det handlar om att jobba med information, att jobba tillsammans med all vår personal och elevhälsan... att vi agerar och reagerar. Det handlar om att se på frånvaro, att jobba förebyggande och hälsofrämjande, säger Kristina Nylin.

I klippet berättar Kristina Nylin mer om hur vapenfilmningen påverkat Bromangymnasiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.