Joacim Eriksson lämnade Djurgården för att komma hem till Brynäs men nu har han drabbats av en knäskada. Foto: TT

Brynäs målvakt skadad – klubben letar ersättare

Publicerad

Brynäs nyrekryterade målvakt Joacim Ericsson ser ut att missa säsongsstarten av SHL. Under fysträningar har en knäskada upptäckts.

Brynäs nye hockeymålvakt Joacim Eriksson har drabbats av en knäskada. Det upptäcktes under inledningen av försäsongen när fysträningen kom i gång, meddelar klubben.

– För mig blev det en käftsmäll, jag kommer hem till moderklubben med höga ambitioner och är otroligt motiverad över att representera klubben. Nu hoppar jag på kryckor och är ivrig att komma igång med rehabträningen för att vara tillbaka på isen så snart som möjligt säger Joacim Eriksson i ett pressmeddelande.

Rehabilitering i flera månader

Eriksson har fått behandling men ska nu rehabträna i ett antal månader vilket gör att han missar inledningen av säsongen, därför letar Brynäs nu en ersättare.

– Tillsammans med ledningen kommer vi att överväga om det bästa är att lyfta upp en junior, värva en målvakt på korttidskontrakt eller en mer permanent rekrytering, säger Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF.

Joacim Eriksson har ett två år långt kontrakt med Brynäs och klubben poängterar att man vill satsa långsiktigt på honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.