Brynäs räddade precis kontraktet under dramatisk kvalserie, nu väljer föreningens ordförande Jürgen Lorenz att inte ställa upp för omval. Foto: TT

Brynäs ordförande avgår – ställer inte upp för omval

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs IF:s ordförande Jürgen Lorenz avgår och ställer inte upp för omval. Även ledamoten Mats Östling väljer att inte fortsätta.

Det skriver Brynäs IF på sin sajt. Brynäs räddade kontraktet med nöd och näppe för några veckor sedan och saknar nu inte bara en tränare och sportchef – utan även en ordförande när Jürgen Lorenz väljer att inte fortsätta. SVT Gävleborg har upprepade gånger de senaste veckorna sökt Lorenz som valt att inte svara.

Valberedningen vill heller inte säga något i nuläget mer än att de arbetar med att ta fram namn inför årsmötet den 22 juni då en ny styrelse ska väljas. De uppmanar också medlemmar att nominera kompetenta och meriterade namn via ett formulär på brynas.se.

Hela föreningen i gungning
Hela Brynäs organisation är nu i gungning och föreningen har tidigare kommunicerat att stora förluster väntar på grund av pandemin och uteblivna sportsliga framgångar. Man tvingade bland annat sparka tränarduon Peter Andersson och Viktor Stråhle inför kvalspelet, vilka man skrev på flerårskontrakt med inför den här säsongen och har således kostnader kvar för.

Styrelsen består, förutom av Jürgen Lorenz och Mats Östling som avgår, av Ulrika Spåls, Peter Bergström (vice ordförande) och Joakim Carlsson som valdes på två år 2020. Per-Johan Johansson och Malin Erikssons tvåårsmandat utgår nu och de ställer upp för omval.

Ordförande för valberedningen är Jonas Östblom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i Brynäs IF

Mer i ämnet