Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Anders Sundin/SVT

Brynäs ordförande Magnus Kangas lämnar efter bara ett år på posten

Uppdaterad
Publicerad

Efter endast ett år på posten lämnar Magnus Kangas som styrelseordförande för Brynäs If.

– Jag behöver ägna mig åt andra saker här i livet, säger han till SVT Gävleborg.

Magnus Kangas valdes till ordförande under tumultartade former i fjol när två falanger slogs om makten i hockeyklubben, sportchefer och tränare saknades och det ekonomiska resultatet låg på minus 23 miljoner kronor.

Förtroendeuppdraget sträckte sig ett år och han väljer alltså att inte ställa upp för omval. Magnus Kangas säger till SVT att arbetstiden som valberedningen kräver av en ordförande inte passar honom, samt att han anser sig nöjd med sin insats.

Krisen i Brynäs IF

– I dag mår föreningen ganska bra och vi har en ekonomi som har nått ett plusresultat, säger Magnus Kangas. Hör honom mer i klippet ovan.

Bosse Johansson nytt förslag

Brynäs valberedning har presenterat Bosse Johansson som förslag till ny ordförande. Bosse Johansson är uppväxt i Sveg och har en bakgrund som bankdirektör i västsverige och som ordförande i fotbollsklubben Elfsborg i 13 år.

– När Brynäs ringer är det nästan en plikt att ställa upp. En lustfylld plikt. Brynäs har en mycket stark förankring i Gävle och Gästrikland och har mängder med supportrar över hela Sverige. Det finns i dag många starka hockeyklubbar så konkurrensen är tuff. Det är en utmaning att utveckla Brynäs, och det skulle jag ta mig an på ett lustfyllt sätt, säger Bosse Johansson i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Brynäs IF

Mer i ämnet