Färjestadprofilen Mikael Johansson till Brynäs. Foto: TT

Brynäs värvar ersättare till skadade talangen

Uppdaterad
Publicerad

Brynästalangen Jesper Boqvist bröt handleden mot Helsingfors i CHL. Nu har klubben gjort klart med en ersättare. Förre Färjestadspelaren Mikael Johansson är klar för klubben.

Under CHL-matchen mot IFK Helsingfors i fredags åkte Brynäs på ett tungt skadeavbräck när talangen Jesper Boqvist bröt handleden. Det är oklart hur länge Boqvist blir borta från spel. Men nu har Brynäs värvat en ersättare genom den så kallade ”skadad spelare-klausulen”.

”Har en fin meritlista”

Mikael Johansson, som tidigare har spelat för Färjestad och Leksand i SHL, är klar för klubben.

– Jag är nöjd över att presentera forwarden Mikael Johansson, en meriterad forward som nu kommer in i laget och gör att vi kan behålla bredden i truppen. Johansson har en fin meritlista, från spel både i KHL och nu senast i IFK Helsingfors, säger Brynäs sportchef Mikael Johansson i ett pressmeddelande.

Spelade förra säsongen i finska ligan

Johansson lämnade SHL 2016 för spel i KHL och Lada Togliatti, men där blev det bara 12 matcher innan forwarden lämnade klubben för spel i finska ligan och IFK Helsingfors. Han ansluter till laget på måndag och förväntas debutera i onsdagens träningsmatch mot Mora.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.