En busschaufför i norra Hälsingland åtalas vid Hudiksvalls tingsrätt misstänkt för våldtäkt. Hör kammaråklagaren Fredrik Normark berätta om åtalet. Foto: Åklagarmyndigheten/Hasse Holmberg/TT

Busschaufför i Hälsingland åtalas misstänkt för våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En busschaufför i norra Hälsingland åtalas vid Hudiksvalls tingsrätt under onsdagen misstänkt för våldtäkt. Enligt åklagaren ska våldtäkten ha inträffat i en buss eller i samband med en bussfärd.

Brottet inträffade den 16 maj i år, enligt åklagaren och mannen häktades den 21 maj misstänkt för våldtäkt. Han och målsäganden ska inte haft en nära relation.

– Uppgifterna har gått lite isär hurvida de känner varandra eller känner till varandra, men ingen närmare relation, säger Fredrik Normark, kammaråklagare.

Enligt åtalet nekar mannen till brott och menar att det har skett ömsesidigt. Som bevisningen har åklagaren bland annat förhör med målsäganden och vittnen samt skärmdump från bussens färdskrivare.

I videon ovan hör du kammaråklagaren Fredrik Normark berätta om åtalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.