Det gamla stationskontoret kan sätta stop för bygget Foto: Jan-Peter Eriksson

Bandyhallen i Bollnäs kan försenas efter överklagan

Publicerad

Det har varit många turer när det gäller bandyhallen i Bollnäs, men sedan en tid är bygget igång. Fast efter ytterligare ett överklagande finns det risk att bygget försenas.

Flera byggnader på det gamla SJ-området har rivits men den gamla kontorsbyggnaden ansågs ha kulturhistoriska värden och var tänkt att flyttas. Men efter diverse turer angående giftiga ämnen i huset beslutade en oenig miljö- och byggnämnd till slut nyligen istället om rivningslov. Som nu alltså överklagats.

Kan ta fyra till sex månader

– Det kan ta nånstans mellan fyra och sex månader av erfarenhet. Men sen kan det komma snabbare också, säger Mattias Wirsching som är bygghandläggare i Bollnäs kommun och nu har skickat ärendet vidare till länsstyrelsen.

Men hos byggherren SBB är man ändå inte alltför oroliga:

– I och med att det är så pass tydligt reglerat kring vem som har möjlighet att överklaga så ser jag framför mig att det här är ett ärende som länsstyrelsen ska kunna hantera ganska skyndsamt, säger Erik Hävermark som är företagets chef för projektutveckling.

I klippet kan du se hur bygget av bandyhallen börjar ta form, med den gamla kontorsbyggnaden fortfarande placerad vid bandyplanens ena straffområde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.