Caroline Markström om hjärnskakningen som avbröt hockeykarriären

Uppdaterad
Publicerad

Kvällens Fråga doktorn handlar bland annat om hjärnskakning. I programmet berättar Caroline Markström från Gävle om hur hon under förra säsongen fick en rejäl smäll i huvudet under en match med Brynäs IF och ådrog sig en hjärnskakning. Den ledde tillslut till att hon tvingades lägga av med ishockeyn.

Det har snart gått ett år sedan. I en match mot HV71 i SDHL den 29 september förra året inträffade det som kom att avbryta 25-åringens hockeykarriär.

– Jag fick skridskorna bortskyfflade och slog i bakhuvudet i isen och så blev det svart, säger Caroline Markström.

Fråga doktorn

Efter en paus fullföljde hon matchen och deltog även i de två ytterligare matcher som laget spelade under helgen. Sedan kom de verkliga problemen och slutade med att hon blev liggande i några månader.

– Jag låg mycket i en soffa i ett mörkt rum, kunde inte kolla på TV eller något sånt. Orkade ingenting kunde inte vara ute så mycket. Orkade knappt gå promenader.

”Orkade plötsligt ingenting”

Hon hade varit en person som levde ett aktivt liv med mycket träning och umgänge. Nu blev hon sjukskriven och orkade plötsligt ingenting.

– Jag har egentligen två saker som jag får energi av och det är människor och träning och nu kunde jag inte göra någonting, vilket var en utmaning för mig, berättar Caroline Markström.

I klippet kan du se ett kort utdrag av inslaget om Caroline Markström. Avsnittet av Fråga doktorn som sänds i SVT1 kl 18.45 på måndag kan ses på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fråga doktorn

Mer i ämnet