Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu kritiserar Oppositionsrådet Carina Ohlson (C) tidigare uttalanden om en hyggesfri kommun. I klippet berättar hon mer. Foto: Lari Honkanen/SVT

Centern i Nordanstig försvarar kalhyggen – kritiserar Ola Wiggs (S) uttalande

Uppdaterad
Publicerad

Häromveckan beskrev kommunstyrelsens ordförande, Ola Wiggs (S), kalhyggen i Nordanstig som ”skogsmissbruk”. Uttalandet får kraftig kritik från centerpolitikern i Nordanstig, som tar de konventionella skogsbrukarna i försvar.

– De har levt på skogen i hundratals år, de vet vad de gör, säger Carina Olhson (C).

Dels var det beskrivningen av det traditionella trakthyggesbruket som ”skogsmissbruk” som Carina Olhson (C) reagerade mot. Men också själva politiken att göra samtliga av kommunens skogar till hyggesfria.

– Det vi kom överens om i ledningsutskottet var hyggesfritt i närheten av bebyggelse, men inte de skogar där det inte är bebyggelse, i säger Carina Ohlson (C).

”Hyggesfritt vore dubbelmoral”

Hon beskriver det även som dubbelmoral om kommunen själv går över till hyggesfritt, men samtidigt köper trämaterial från kalhyggen i samband med att kommunen bygger nya byggnader.

Hör hennes kritik i videoklippet ovan – och försvaret av kalhyggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.