Brandområde utanför Kårböle/Arkiv Foto: Mats Andersson / TT

Centerpartiet i Gävleborg vill att Regionen utvärderar insatsen vid bränderna

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet vill att Region Gävleborg initierar en utvärdering av insatsen vid bränderna i Ljusdal. Det skriver partiet i ett pressmeddelande.

Centerpolitikerna konstaterar att det är särskilt viktigt i ett skogsrikt län som Gävleborg att förebygga att nästa brand inte kommer i närheten av sommarens proportioner och att det utreds vad som skulle kunna ha gjorts bättre.

– Det är viktigt att vi tar tag i detta så fort som möjligt. Nästa skogsbrand i vårt län får inte bli en till katastrof, säger Hans Jonsson, (C) riksdagskandidat i Gävleborg.

Hoppas på att Regionen utvärderar

Nu hoppas politikerna att Region Gävleborg initierar en utvärdering av insatsen vid bränderna i Ljusdal.

– Bränderna kommer säkert att studeras av flera intressen och många har varit inblandade i att bekämpa dem. Men Region Gävleborg kan ta ett övergripande ansvar för att få igång en utvärdering av hur arbetet fungerat, säger Magnus Svensson, (C) regionrådskandidat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränder i Gävleborgs län 2018

Mer i ämnet