Foto: SVT

Chef på Hofors kommun anklagad för sexuella trakasserier

Publicerad

En chef inom Hofors kommun anklagas för sexuella trakasserier, rapporterar Gefle Dagblad. Personal rapporterar om ständiga sexuella gliringar.

Gefle Dagblad rapporterar att en chef inom Hofors kommun har misstänks för bland annat sexuella trakasserier. 18 incidenter har anmälts till kommunens personalavdelning. Flera medarbetare rapporterar om ständiga sexuella kommentarer, kränkande särbehandling och nedvärderande ord om invandrare.

Utreds av kommunen

Hofors kommun ser allvarligt på händelserna men betonar att det är viktigt att händelser utreds ordentligt när någon blir anklagad.

– Jag kan inte gå in på specifika ärenden. Vi har tittat på varje inkommen anmälan och hanterat dem var för sig och sett att vi behöver jobba vidare med kulturen på arbetsplatsen, säger Pernilla Bredin, personalchef, till tidningen.

Den anklagade chefen säger att han har en annan uppfattning än det som påstås i anmälningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer