Clownen på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Pontus Lundahl/TT arkiv

Clownen i Bollnäs ringde själv in till polisen: ”Urspårat skämt”

Uppdaterad
Publicerad

Ett par tonårspojkar i Bollnäs larmade tidigt under natten mot i tisdagen polisen om att de blivit jagade av en person utklädd till clown som också bar på en machete. Nu verkar det som om gåtan med clownattacken fått en lösning. En skamsen ung man ringde i går in till polisen och berättade om ett ”urspårat skämt”.

Det var under natten mot tisdag som polisen larmades om att en clown med machete skulle ha jagat ett par ungdomar i Bollnäs. Polisen åkte därför till platsen men ingen clown anträffades. 

Händelsen väckte stor uppmärksamhet i media och det spekulerades i vad som egentligen hade hänt. Nu verkar dock gåtan ha fått en lösning.

Ringde själv in

Under tisdagseftermiddagen ringde en skamsen man i 20-årsåldern in till polisen för att berätta att det var han som varit clownen i Bollnäs och det hela rörde sig om ett skämt som spårat ur. 

– Nu ska vi se hur vi ska gå vidare i ärendet. Flera personer ska ha blivit allvarligt rädda, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen. 

Händelsen rubriceras just nu som olaga hot.

Hör polisens syn på ärendet i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.