Den politiska majoriteten i Hudiksvalls kommun har fattat beslut om att det inte kommer att ske några skolstängningar så länge som coronapandemin påverkar kommunen. Foto: SVT

”Inga skolnedläggningar under de kommande tolv månaderna”

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska majoriteten i Hudiksvalls kommun (S, M, MP) har beslutat att inte lägga ned några skolor under de kommande tolv månaderna eller så länge som coronapandemin fortsätter att påverka kommunen.

Detta meddelade kommunen via ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen. Så länge som pandemin påverkar samhället kommer inga skolor att läggas ned och det kommer ej heller att föreslås skolnedläggningar under den perioden.

– Vi jobbar inte med att besluta om skolnedläggningar alls nu och kommer inte lägga ner nån skola de kommande tolv månaderna eller så länge pandemin pågår, det finns ingen bortre gräns, säger Jonas Holm (M), ordförande i lärandenämnden.

– Jag hoppas att det här ska skapa lugn och ro för föräldrar och elever. Det finns inget akut hot under översiktlig framtid, fortsätter Jonas Holm.

Utdrag ur pressmeddelandet:

”Vi befinner oss alla i en ny situation och en ny värld som ingen har erfarenhet av. Nu är kommunens huvudfokus att ta oss igenom pandemin och dess konsekvenser. Konsekvenser som vi idag inte kan överblicka eller veta hur länge de kommer att pågå. Vi behöver mildra effekten av pandemin för våra verksamheter och kommunens invånare. Därför kommer vi inte att, under de närmaste 12 månaderna eller så länge som pandemin påverkar oss, föreslå nedläggning av någon skola.”

Artikeln uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.