Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Övervakningskamerorna i Gävle har ännu inte installeras. I klippet berättar Peter Falk varför. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Därför installeras inga övervakningskameror i Gävle – trots politiskt beslut

Uppdaterad
Publicerad

Gävles kommunsstyrelse beslutade 2020 att flera övervakningskameror skulle installeras i flera stadsdelar under 2021. Förslaget har sedan utökats med ytterligare kameror i centrala Gävle. Men en rad omständigheter har gjort att det politiska beslutet ännu inte har blivit verklighet.

– Det är en mer komplex process än att bara sätta upp kameror, det finns många steg – vi har också haft komplikationer inom avdelningen kopplade till bland annat pandemin, kriget i Ukraina och översvämningarna förra året, säger Patric Falk, säkerhetschef på Gävle kommun.

I klippet svarar Patric Falk, säkerhetschef på Gävle kommun, på tre frågor om varför kamerorna inte ännu har installeras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningen vid stationen i Gävle

Mer i ämnet