Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här förklarar SVT:s reporter kopplingen mellan skotten mot byggnader i Gävle. Foto: SVT

Knarkskuld bakom skjutningar i Gävle – sköts mot frisörsalong och garage

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av september drabbas centrala Gävle av skjutningar två nätter i rad. En frisörsalong på Nygatan och ett garage på Hantverkargatan beskjuts med flera skott. Skotten visar sig vara kopplade till ett knarktillslag i Gävle i somras.

Skjutningarna har enligt uppgifter till SVT Gävleborg sin grund i en knarkskuld som uppstod efter ett antal husrannsakningar i somras. Stora mängder narkotika och ett handvapen beslagtogs. Flera personer greps och tre åtalades för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

En av de åtalade, en man i 30-årsåldern, ska nu vara skyldig personer högre upp i hierarkin inom narkotikahandeln i Gävle stora summor pengar.

Skottlossning i Gävle

Skotten mot frisörsalongen och garaget i Gävle är riktade mot personer i mannens närhet, då han själv sitter frihetsberövad i väntan på rättegång.

Hör om kopplingen mellan mannen och det beskjutna garaget och frisörsalongen i videon.

SVT Gävleborg har varit kontakt med frisörsalongen som avböjer medverkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Gävle

Mer i ämnet