Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Han har gjort sig skyldig till brott, men inte i den omfattningen som åklagaren beskriver, säger en av de åtalades advokat Thomas Bodström. Foto: Polisens förundersökning/SVT

Man nekar efter knarktillslag i Sätra – kopplas till beskjutna frisersalongen och garaget

Uppdaterad
Publicerad

SVT Gävleborg har tidigare berättat att skjutningarna i Gävle i slutet av september i år kopplas till ett narkotikatillslag mot en lägenhet i Sätra i somras. I dag inleds rättegången om tillslaget.

Det var i slutet av juni som polisen slog till mot en lägenhet i Sätra. Totalt hittas över två kilo av drogen 3-CMC och ett handvapen. Fem personer står nu åtalade, varav tre av dem för grovt narkotika brott och grovt vapenbrott.

En av de åtalade är en man i 30-årsåldern.

– Han nekar till att han har något med huvudbrottet att göra. Han har gjort sig skyldig till brott, men inte i den omfattningen som åklagaren beskriver, säger mannens advokat Thomas Bodström.

Koppling till skjutningarna i Gävle

Tillslaget ska, enligt uppgift till SVT Gävleborg, vara motivet bakom skjutningarna i Gävle i slutet av september. Den beslagtagna narkotikan ska ha lett till att den åtalade mannen i 30-årsåldern har dragit på sig en skuld till personer inom narkotikahandeln i Gävle.

Mannen har en privat koppling till både frisersalongen och garaget som beskjuts. 

– Jag känner naturligtvis till de uppgifterna, men skjutningarna är en separat utredning. Uppgifterna om kopplingar framkom sent och påverkar inte det här åtalet, säger Fredrik Normark, åklagare.

– De kopplingarna har min klient inga kommentarer till, säger Thomas Bodström, advokat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.