Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det går åt 10 kg mer mat per dag på Norrtullsskolan i Söderhamn. Foto: SVT

Eleverna äter mer på Norrtullskolan – högre efterfrågan på mat

Publicerad

På Norrtullskolan har man sett att eleverna äter betydligt mer i skolmatsalen – och under höst och vinter har skolan fått beställa hem mer mat.

– Det går åt 10 kilo mer mat om dagen, säger kocken Maria Axelsson.

På flera skolor i Söderhamn märks att ekonomin blivit tuffare i samhället. På Norrtullsskolan som serverar cirka 900 portioner varje dag tvingas man nu beställa mer mat varje dag. Något som Söderhamns Kuriren var först att berättade om.

– Elever på högstadiet som tidigare gått på stan för att äta en pizzalunch har nu kommit tillbaka till skolans matsal, säger Maria Axelsson, kock på Norrtullsskolan i Söderhamn.

Förslaget: Skolmat på loven

Madelene Arbid i Söderhamn vill att politikerna inför skollunch även under loven. Hon har lämnat in ett medborgarförslag som redan fått tillräckligt med namnunderskrifter för att politikerna ska behandla förslaget.

– Många har inte råd med mat till sina barn. Det är vårt ansvar att barnen får skolluncher även under loven, säger Madelene Arbid och tillägger:

– Jag vill att barnen ska kunna äta sig mätta även under loven så att de slipper gå hungriga.

Se mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.