Det sitter i väggarna på Hybo station

Publicerad

Det var länge sedan det gamla stationshuset i Hybo utanför Ljusdal var i funktion. Men efter det att husets nye ägare Erik Heggestad hörde av sig till SVT-programmet ”Det sitter i väggarna” har huset nu återfått en stor del av sitt tidigare utseende.

Den som är tåg- och historieintresserad kan få sitt lystmäte när SVT-serien ”Det sitter i väggarna” har säsongspremiär på måndag. För i premiäravsnittet tar sig antikexperten Rickard Thunér och byggnadsvårdsantikvarien Erika Åberg an den gamla stationsbyggnaden i Hybo utanför Ljusdal.

Huset byggdes i slutet av 1800-talet och har en intressant historia. I programmet berättas även om flera intressanta människoöden. Ett av dem var John Franzén som var den sista som jobbade på stationen.

På järnvägsstationen i Hybo kunde man en gång i tiden köpa tågbiljetter i biljettluckan och lokalen har även fungerat som post. Men sedan 1970-talet har det varit olika privatpersoner som har bott i huset. 

Premiäravsnittet sänds i SVT 1 på måndag klockan 20:00.

I klippet visas när antikexperten Rickard Thunér och byggnadsvårdsantikvarien Erika Åberg kommer till stationshuset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.