Gevalia-palatset i centrala Gävle. Foto: Patrik Boberg/SVT

Tierp flyttar till Gävle – för att underlätta för anställda

Uppdaterad
Publicerad

Gävle är en pendlarstad så nu har Tierps kommun öppnat kontor i Gävle för de som vill jobba på distans och slippa pendla till jobbet varje dag.

Runt 200 medarbetare som jobbar i Tierps kommun, bor i Gävle. Därför har nu kommunen valt att underlätta vardagen för dem genom att öppna distanskontor. Det finns sju arbetsplatser i centrala Gävle för de som annars pendlar.

– Det känns jättebra, jag bor här i Gävle och då slipper man åka med tåget varje dag och sparar mycket tid, säger Patrik Viktström, planarkitekt i Tierps kommun.

Vill vara attraktiva arbetsgivare

De extra arbetsplatserna kommer att kosta runt 200 000 kronor per år. Tierps kommun har sen några år tillbaka haft liknande distansarbetsplatser i Uppsala.

Är det värt att lägga pengar på de här kontoren då det är skattebetalarnas pengar?

– Vi vill underlätta för våra medarbetare och vara en attraktiv arbetsgivare, det är det det handlar om. Så ja det är värt att lägga ned dem pengarna, säger Jörgen Pettersson som är fastighetssamordnare i Tierps kommun.

Kontrakt i två år

Tierps kommun har skrivit på ett tvåårigt kontrakt för distanskontoren i Gävle. Därefter kan de se om detta är hållbart och mer effektivt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer