Ett soprum i närheten av brottsplatsen. Foto: SVT

Död kvinna hittad i Norrsundet – oroliga anhöriga kontaktade polisen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har hittats död i Norrsundet, norr om Gävle. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord.

Det var oroliga anhöriga som kontaktade polisen på tisdagen då de inte fick tag på kvinnan, rapporterar Mikael Hedström vid polisen. Då fanns inget som tydde på att något brott skulle ligga bakom.

Arbetarbladet var först med att berätta att polisen larmades till en adress i Norrsundet under tisdagseftermiddagen. På onsdagen bekräftar Mikael Hedström att när patrullen kom till adressen som de anhöriga angivit, hittades kvinnan död.

Misstänkt mord i Norrsundet

Under natten till onsdagen arbetade tekniker på platsen och en jouråklagare beslutade att inleda en förundersökning gällande mord. Man välkomnar tips och iakttagelser i ärendet från allmänheten.

– Vi försöker kartlägga den här kvinnans liv på slutet, hennes omgivning och framförallt vilka hon har varit i kontakt med den senaste veckan, säger Lars Göransson, åklagare.

Har ni hittat något misstänkt mordvapen?

– Det vill jag inte kommentera i dagsläget eftersom den tekniska undersökningen på platsen inte är klar, säger han.

Ingen person är gripen för brott i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Norrsundet

Mer i ämnet