Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har en skenande smittspridning i våra skolor över hela kommunen”, säger Jonas Holm (M), ordförande i lärandenämnden. Se honom berätta berätta mer om smittspridningen. Foto: Bizz Sjöblom / SVT

Drygt 1 000 elever frånvarande i Hudiksvalls kommun

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen i Hudiksvalls kommun fortsätter att öka. I grundskolorna uppskattas nu drygt 1 000 elever vara frånvarande på grund av sjukdom. Under måndagen fattades beslut om att införa fjärrundervisning i fler skolklasser i kommunen.

Än så länge är det inga skolor som helt övergått till fjärrundervisning, utan endast 20 enskilda klasser på ett flertal skolor har undervisning på distans. Men det kan komma att ändras.

– I möjligaste mån och så länge det går ska vi se till att ha våra elever kvar i skolorna, och göra så att vi skickar hem vissa klasser där vi ser att belastningen är stor. Men vi kommer närmare och närmare att bli tvungen att stänga skolor, säger Jonas Holm (M), ordförande i läranandenämnden.

Se Jonas Holm (M) berätta mer om smittspridningen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet