Dyrare att parkera i Gävle när EasyPark inför en serviceavgift. Foto: SVT

Easypark inför en serviceavgift för betalningar via sin betalapp

Uppdaterad
Publicerad

Tre kronor dyrare varje gång du parkerar med bilen i centrala Gävle. Ja det är verkligheten nu sedan EasyPark tar ut en administrativ avgift varje gång du ska parkera bilen och använder dig av deras betalapp.

I Gävle kan alla bilister betala parkeringsavgiften via EasyParks betalapp. Sedan i början av september så tar Easypark ut en serviceavgift på tre kronor per parkeringstillfälle. Förutom själva avgiften för tiden man står parkerad.

– Jag har egentligen inga synpunkter på det. Det är en del av deras affärsmodell och hur de finansierar sin verksamhet, säger Stefan Carlbaum, VD på Gävle parkeringsservice.

Ny upphandling i höst

Då kommunens nuvarande avtal med Easypark löper ut vid årsskiftet påbörjas en upphandling av ett nytt digitalt betalsystem under hösten.

– Det finns ju leverantörer där ute som är kostnadsneutrala och där man inte betalar en serviceavgift, fortsätter Stefan Carlbaum. Så varför inte en sån leverantör kan jag tycka? Eller flera kanske rent av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.