Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hudläkaren Anita Eshraghi varnar för allvarliga konsekvenser hos barn som använder avancerade hudvårdsprodukter. Foto: Ida Nilsson

Efter Gävleläkarens larm: Apotek inför åldersgräns på hudvårdsprodukter

Publicerad

Företaget Apoteket Hjärtat inför åldersgräns på avancerade hudvårdsprodukter. Hudläkaren Anita Eshraghi verksam i Gävle har varnat för att användandet av hudvårdsprodukter bland barn kan medföra risker.

SVT har tidigare berättat om Anita Eshraghi på Specialistläkargruppen i Gävle som varnat för att användandet av avancerade hudvårdsprodukter hos barn kan få allvarliga och kroniska konsekvenser för barnen.

Att användandet av hudvårdsprodukter ökar bland barn är något som Anita Eshragi tillsammans med kollegorna Maria Godås och Ingela Svedberg vittnar om på kliniken.

Hör deras tankar om användandet av hudvårdsprodukter bland barn och deras reaktion på Apoteket Hjärtats införande av åldersgränser i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.