Trafiken på E4 stoppades i båda riktningarna men ingen förare var kvar på olycksplatsen platsen när polisen kom dit. Foto: Daniel Sjöholm

Efter lastbilsolyckan på E4:an norr som Söderhamn – föraren misstänks ha stulit lastbilen

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen välte en lastbil över vajerräckena på E4:an norr om Söderhamn. En man greps och misstänks nu för en rad grova brott. Bland annat misstänker polisen att lastbilen var stulen. 

Efter olyckan avvek föraren från platsen och var inte där när polisen kom dit. En hundpatrull skickades därför ut eftersom det fanns en oro för att han trillat ned på ett närliggande järnvägsspår. Efter en stund kunde en patrull dock hitta honom gående längs med E4:an, blödande ur munnen och med trasiga kläder.

Mannen greps och misstänktes initialt för bland annat vårdslöshet i trafik. Nu har det dock framkommit att lastbilen var stulen och mannen misstänks för en rad grova brott. Brottsrubriceringarna är grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, ringa narkotikabrott, olovlig körning och smitning från trafikolycka.

Vittne skadade sig

– Jag vet inte om det fanns någon last i bilen. Lastbilen ska dock ha stulits från någonstans i Sverige, det är oklart exakt var, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen.

Ett vittne till olyckan ska också ha skadat sig då hen klev ur sin bil på olycksplatsen och halkade och ramlade ned i diket på E4:an. Personen ska i samband med detta ha brutit armen eller skadat axeln och fick föras till sjukhus.

– Mannen är inte anhållen just nu, säger Mikael Hedström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.